Elektriska båtmotorer

elektrisk-batmotor_2Vi erbjuder båtmotorer specialanpassade för fiske och trolling.

Glid enkelt fram i din båt med en miljövänlig teknik i form av en elektrisk båtmotor från Lyfco. Våra elektriska utombordsmotorer är i de närmaste helt ljudlösa och släpper inte ut några avgaser. Du kan alltså njuta av långa sommarkvällar utan att störa grannar eller själv störas. Vi erbjuder båtmotorer av hög kvalitet anpassade för söt- och saltvatten. Motorerna drivs av ett ett 12V batteri som du själv installerar. Du kan använda dig av ett bilbatteri till din nya motor för att maximera dess livslängd. Med ett 100A-batteri kan du använda din båtmotor i upp till tre timmar.

Genom en användarvänlig display kan du med enkelhet se hur batterinivån ligger till på din motor. Med våra miljövänliga båtmotorer åker du fram i 9 knop – eller 4.9m per sekund. Vidare reserver vi oss för skillnader i maxhastighet då en rad faktorer spelar in – exempelvis varierar maxhastigheten beroende på motortyp, vind, båttyp, vattenströmmar, viktfördelning, med mera. Propellern är sjögrässkyddad och själva motorn är tillverkad av tåligt material.

Olika modeller

elbatmotor_2Vi på Lyfco erbjuder olika typer av elektriska båtmotorer där funktionerna varierar beroende på modell. Vår X-modell har till skillnad från vår L-modell ett vinklingsbart handtag vilket tillåter dig att vinkla det i höjdled upp till 30 grader. Det gör det möjligt för dig att styra på ett sätt som är bekvämt för dig.

Motorerna är skyddade i ett hölje av specialaliminium och riggröret är tillverkat i komposit-glasfiber. Med en dragkraft på 62lb/258.2kg på X-modellen kommer du med lätthet ta dig över vattnet. Behöver du en inte fullt lika stark motor, är våra L-modeller också utmärkta val.

Enkel montering

el-utombordare_2Du monterar enkelt din nya elektriska båtmotor i ett par enkla steg. Efter att du har placerat den elektriska båtmotorn bakpå båten i undanstuvat läge spänner du fast akterspegeln med de monteringsskruvar som kommer med. Tryck sedan på tiltspaken och för sakta ned motorn i vattnet. Kontrollera att motorn och propellern ligger på lämplig höjd. Koppla sedan in batteriet till motorn och försäkra dig om att gashandtaget är i neutralt läge.

Justera hastigheten på vattnet med hjälp av en tydlig reglering. Vår X-modell har 5 hastigheter framåt och 3 bakåt för du med enkelhet ska kunna föra båten i den riktningen du vill. Med ett vridbart styre på 180 grader så kommer du inte att ha några problem med att manövrera din båt.